Hold / Hoopers

Hoopers

Har du lyst til at prøve noget nyt og sjovt sammen med din hund? Lyst til gejst og fart over feltet? Lyst til at booste din hunds selvværd og selvstændighed?

Så bliver du nødt til at afprøve Hoopers, som VAS nu kan tilbyde.

Hoopers stammer fra USA og har allerede vundet indpas mange steder i Europa,  men er stadig ret ukendt i Danmark. Det vil VAS gerne være med til at rette op på.
 
Vi har derfor købt Hoops, tønder samt hegn hjem til klubben, så vi kan begynde at undervise i det.
(Vi mangler dog i skrivende stund, kort tunnel samt "måtte". 2 stk. korte tunneller er bestilt, og "måtten" afventer vi og ser hvordan den skal se ud)

Hvad er hoopers, kort fortalt går det ud på at fjerndirigere din hund rundt på en nummereret bane bestående af hoopers (buer), tunneller, tønder og hegn. Hoopers er en form for agility uden spring og feltforhindringer - og er derfor ikke så belastende for hunden som agility kan være, men mindst lige så sjov og udfordrende.

Hoopers henvender sig til alle – alle racer, alle aldre, alle højder, alle længder, alle vægtklasser og de fleste af elementerne i sporten kan overføres til andre former for aktiviteter med din hund. 

Underviser er til at starte med Marianne Engquist, som er begyndt at dyrke det med sine 2 hunde. Champ på 6 år og Møller på 10 år.

Marianne Engquist, har været på et par kurser hos Yvonna Nielsen og skal på et 3 dags kursus til august med en hollandsk instrukør, som har dyrket denne sport i mange år. Hun får forhåbentlig mange gode ting med hjem. Når der bliver udbudt en dansk insturktør uddannelse, så skal hun selvfølgelig tage denne.
 
VAS håber vi kan være med til at udbrede denne nye sport i Danmark.
 
 
Små korte videoklip hvad hoopers er:
 
 
 
 
Eksemple på hvordan er træningsbane kan se ud:
 
Vallensbæk Agility Sport